DAVINCI 3D’s afdeling i Billund

Historien bag DAVINCI

DAVINCI development blev grundlagt i april 2000 af Lars Pedersen og Ole Lykke Jensen, og virksomheden har siden da haft base i Billund.

Oprindeligt hed firmaet 3D Wizards, men da flere forbandt navnet med programmering af computerspil, blev firmanavnet ændret til DAVINCI development i november 2001. I oktober 2005 blev virksomheden omlagt til et aktieselskab.

Fokus på produktudvikling og software

Til at starte med var DAVINCI developments fokus primært på produktudvikling af plastemner i programmerne Unigraphics, IDEAS og Imageware. Disse tre softwarepakker er i dag alle en integreret del af 3D programmet Siemens NX.

Senere hen købes licenser til Pro/Engineer, Catia, Inventor og Solid Works, således at DAVINCI i dag råder over alle de fem store 3D CAD programmer. Derudover har DAVINCI Solid Edge, FEA programmet ANSYS samt plastflyde simuleringsværktøjet Moldflow.

DAVINCI vokser eksponentielt i medarbejdere

I april 2002 ansættes den første konstruktør (udover de 2 ejere) og 5 måneder senere ansættes en konstruktør mere, da opgavemængden vokser. Antallet af ansatte vokser stødt over de næste par år, hvor der bliver ansat mange forskellige profiler, lige fra værktøjskonstruktører, ingeniører og produktudviklere, til salgs- og kontorassistenter og multimediefolk.

Prototypemaskiner kommer til DAVINCI

I april 2002 indkøbes den første prototypemaskine, en Pattern Master, der fremstiller meget præcise prototyper.

I december 2003 bliver den næste prototypemaskine indkøbt, en Viper SLA, og DAVINCI development bliver dermed de første i Danmark, der kan fremstille SLA emner i en unik kvalitet og detaljeringsgrad og med en lagtykkelse helt ned til 0,025 mm.

Et halvt år senere indkøbes der en OBJET Eden 260 maskine, der producerer emner vha. PolyJet 3D print teknologi. Dette er en væsentlig hurtigere proces end SLA og med en flot detaljeringsgrad.

I august 2005 anskaffes endnu prototypemaskine, en meget stabil SLS HQ HS maskine, der sætter gang i rapid manufacturing. SLS emner er stærke og forholdsvis billige emner, og anvendes derfor i flere tilfælde til field test og mindre serieproduktion. Teknologien kan også bruges til produktion i større serier ved produkter med høj kompleksitet.

I februar 2007 købes endnu en banebrydende maskine, en Objet Connex 500, der kan fremstille 2-komponent emner. Dette forstærker DAVINCIs rolle som førende inden for 3D print. Siden er der kommet flere maskiner til, bl.a. en ny Viper SLA maskine til Skovlundeafdelingen, samt en ProJet CPX 3000 plus til fremstilling af voks emner til højpræcisionsstøbning af metalemner og en ekstra SLS maskine.

Udvidelse af DAVINCI development

I januar 2008 udvider DAVINCI development for første gang med en ny udviklingsafdeling i Sønderborg i Forskerparken Alsion. I marts 2011 udvider DAVINCI igen, denne gang med en udviklings- og prototypeafdeling i Skovlunde ved København, og senest i august 2014 med en udviklingsafdeling i Navitas i Aarhus. I 2015 bliver afdelingerne i Aarhus og Skovlunde markant udvidet for at kunne huse vores nye medarbejdere i afdelingerne. Oktober 2016 flyttes afdelingen i Aarhus til anden adresse – nu Bushøjvænget 129 – 8270 Højbjerg

DAVINCI development A/S skifter navn til DAVINCI 3D A/S.

Grundet uheldige omstændigheder måtte firmaet DAVINCI development A/S lukke i oktober 2017. På baggrund DAVINCI development A/S opstod så det nye firma DAVINCI 3D A/S i november 2017. Derved bibeholdtes al den viden der er erhvervet igennem de mange år DAVINCI development A/S har eksisteret – både indenfor 3D print og også en hel del indenfor Engineering.

DAVINCI 3D A/S beskæftiger sig primært med 3D print produktion, salg og markedsføring af HP 3D printere, samt en mindre del ingeniørydelser der primært udføres af eksterne samarbejdspartnere.

Tidslinje over udviklingen i DAVINCI development

Konceptudvikling

Ved at være på forkant med 3D-print teknologier og faglig ekspertise ønsker vi at styrke vores kompetenceområder og løbende udvikle processer, hvor den nyeste teknologi bliver udnyttet optimalt således, at vi leverer udover det forventede.

Læs mere

Teknologier

Der findes en række forskellige teknologier til at udføre 3D print. Fælles for alle teknologier er, at der produceres et emne direkte fra en 3D fil i .stl format. STL filer kan genereres fra en 3D CAD part eller fra en 3D scanning.

Læs mere

Bestil prøveemner

Hvis du er i tvivl om, hvordan et 3D printet emne ser ud og føles, sender vi gerne et prøveemne til dig pr. post. Du modtager et par eksempler på 3D printede emner udført i forskelligt materiale og med forskellig teknologi, så du kan vurdere overflade, hårdhed, fleksibilitet m.m.

Læs mere